Miranda Klomp

Over Mij

Open, fantasierijk, tolerant, spraakzaam, spontaan, impulsief, hardwerkend, gevoelig, ordelijk, vriendelijk, hulpvaardig, zorgzaam, kalm, zelfverzekerd, oprecht, dankbaar en gelukkig. 

En soms ook....
Angstig, geremd, stil, nadenkend, onzeker, 


Yoga & Mindfulness docent , Gedragscoach, Gespecialiseerd in het herstellen van Burn-Out en Chronische Stresssyndroom, Psychologische & Cognitieve gespreksvoering, HSP Coaching & Begeleiding (HSP High Sensitive Person) 


Mijn verhaal

Als kind al ervaarde ik het leven anders dan iedereen om mij heen. Toen dit besef kwam en de wereld voor mij groot en te beangstigend werd ging ik op 15 jarige leeftijd op zoek naar hulp en klopte aan bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Toentertijd was het nog een taboe om psychische hulp te zoeken en dus hield ik dit jarenlang voor mezelf. Jaren later werd het voor mij pas duidelijk dat er niets mis was met mij maar dat ik HSP (High  Sensitive Person) ben. 

HSP - Hoog Sensitief Persoon

Dit houdt in dat je de wereld en het leven anders ervaart. Hoogsensitief zijn betekent dat je prikkels van buitenaf heel anders verwerkt dan iemand die niet hoogsensitief is.  Op een veel dieper niveau. Dit gaf mij meer duidelijkheid over mezelf waarom ik:

- Meer dan gemiddeld behoefte heb aan ME-Time. 
- Waarom situaties heftig binnenkomen en langer blijven hangen
- Ik me niet altijd begrepen voel
- Ik niet altijd meteen een "gevat" antwoord paraat heb
- Naast overprikkeling ook onderprikkeling een uitdaging in mijn leven vormt
- Hoogsensitiviteit geen stoornis is.
- Ik hiermee ben geboren en een gave bezit waarmee ik veel mensen kan helpen

Miranda

Groei

Inmiddels ben ik velen jaren verder. Ervaringen, teleurstellingen, pijn, vallen en opstaan en weer verder groeien. Ik kan zeggen dat ik na alle opleidingen die ik heb gevolgd een goede integere coach/therapeut ben.

Ervaringsdeskundige

Toch zijn het niet alleen de opleidingen die mij hebben mij gevormd tot de expert die ik nu ben. Het zijn mijn eigen levenservaringen samen met mijn HSP die maken dat ik al veel mensen heb mogen en kunnen helpen in verschillende moeilijke fases van hun leven. Juist door mijn eigen levenservaringen kan ik mij inleven in de ander en weet ik als geen ander hoe het voelt om vast te lopen in het leven. 
 

De start van Studio Namasté 

Voordat ik met Studio Namasté (2016) begon, was ik sportinstructrice en begeleide ik mensen met obesitas. Een prachtig vak waarvoor van jongs af aan mijn passie  aanwezig was. Toch besloot ik op een dag te stoppen en de stap naar het bedrijfsleven te zetten. Een nieuwe start die mij de eerste periode energie gaf want mijn lichaam kreeg rust. Helaas was deze energie van korte duur. Ik kreeg lichamelijke klachten. Variërend van hyperventilatie en verlammingsverschijnselen tot slaapproblemen. Ik raakte Burn-Out.

Later tijdens mijn herstel besefte ik me dat ik het besluit om te stoppen met het vak waar mijn hart lag niet vanuit mezelf had genomen. Dit besluit had ik genomen vanuit verwachtingen van anderen om mij heen. Medische specialisten stonden voor een vraagteken. Ik was fysiek gezond maar kon letterlijk niet meer bewegen. Ik was emotioneel en mentaal totaal uitgeput. Uiteindelijk adviseerde de neuroloog mij te starten met yoga om zo mezelf weer terug te vinden. 

Van mens tot mens

Na de eerste yogalessen ervaarde ik al verschil. Ik kwam mentaal tot rust, kwam weer in verbinding met mezelf en voelde dat dát was wat ik nodig had. Nu jaren later deel ik mijn kennis als sportinstructrice, gedragscoach, yogadocent én breng ik mijn passie voor yoga en mentale gezondheid over van mens tot mens. 

Yoga en Bewustwording

Ik geloof in Yoga & en Mentale bewustwording als een wijze van leven. Yoga brengt bewust leven en zorgt voor verlichting en verdraagzaamheid. Minder woede, boosheid en frustratie. Meer respect voor elkaar. Tijdens de yogalessen creëren we balans tussen inspanning en ontspanning. Fysiek, emotioneel en mentaal streven we naar rust. Je wordt je bewust van de keuzes die je hebt. Soms is hiervoor gedragsverandering of inzicht nodig. Bewustwording van geconditioneerde gewoonten. Ik begeleid je hierbij. Wil je het ook ervaren? Neem contact op.


Voel je welkom 

In dit korte stukje over mijzelf kan ik niet uitleggen wat yoga voor mij heeft betekent. Nu na al mijn levenservaring, opleidingen en de gave die HSP mij geeft waardoor het mijn kracht is geworden kan ik zeggen dat ik op mijn plek ben. En dat gevoel gun ik iedereen. 

Heb jij hulp nodig in jouw groei,  loop je even vast met jezelf of wil je starten met yoga? Laat me je helpen.  Maak een afspraak of boek een yogales via ons boekingssysteem. Dan kijken we samen verder hoe ik jou kan helpen.