Het belang van persoonlijke ontwikkeling

Het leven is mooi en best moeilijk tegelijk. We gaan allemaal door bepaalde fases van veranderingen in het leven. Dit begint al op jonge leeftijd en gaat door als we ouder worden. 

Hoe je hiermee omgaat heeft een enorme impact op je gedrag en op hoe je je daarbij voelt. 

Stress gerelateerde klachten liggen in onze samenleving al snel op de loer. Denk aan alle impactvolle gebeurtenissen waar je soms minder grip op hebt maar waar wel van je wordt verwacht om er mee om te gaan en of door te gaan. 

We zijn geneigd  buiten onszelf naar bevestiging te zoeken of we goed genoeg zijn en er wel bij horen. Terwijl het erbij horen en het gevoel van goed genoeg zijn vooral vanuit jezelf mag komen. 

Jezelf zijn....

Gelukkig worden we ons steeds meer bewust van ons gedrag en de impact die het heeft op onszelf. We zoeken meer de rust op maar het is alleen vaak nog zo tijdelijk. 

Als alles went of weer gewoon wordt of er zijn geen lichamelijke klachten meer pas je jezelf weer snel aan dat wat is geweest. Dan val je terug in oude patronen en overtuigingen en lijk je er niets van te hebben geleerd. 

Een bewuste keus is hiervoor nodig om aandacht te blijven geven aan je gedrag en de impact die het heeft op jouw gezondheid. Lichamelijk mentaal én emotioneel. 

Ikzelf ben ervan overtuigd dat wanneer je meer bewust wordt van wie je wil zijn en wat je kernwaarden zijn,  je sterke punten én je schaduwkanten je ook meer bewust bent van je gedrag en hoe je jezelf laat zien. Hoe dichter je bij jezelf blijft hoe meer je je eigen leven leeft. 

Bewust zijn van je gedrag zal impact hebben op je gezondheid en op jou als mens, dit zal een enorm verschil gaan maken in hoe je je voelt en waardoor jouw sterke eigenschappen die je in je hebt naar boven komen. 

Bewustzijn maakt dat we gezonder blijven"

Bewustzijn maakt vitaler. Het hoofd komt tot rust en onze emoties krijgen ruimte om er te zijn. We maken bewustere keuzes vanuit onszelf. 
En niet vanuit verwachtingen of overtuigingen van anderen of je omgeving. We keren meer en vaker even naar binnen bij onszelf als we bewust leven. Dan weet je hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. 


Leren het alleen zijn te omarmen.

Vanuit daar de kracht te voelen dat jij er mag zijn. Dat in de kern van jou zelf de sleutel ligt naar gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. 


Verantwoording nemen over je eigen leven. 

Een waardevol gevoel als mens komt enkel en alleen vanuit jezelf. Alles daaromheen is een toegevoegde waarde die jij voor jezelf creëert.


Het besef dat elke levensfase iets anders vraagt

Het is juist goed om te beseffen dat elke levensfase weer een andere ontwikkeling nodig heeft of misschien een aanpassing op de weg die je bewandelt. Dat maakt dat je dicht bij jezelf blijft en jouw eigen leven leeft. 


Een klein steuntje in de rug 


Een steuntje in de rug als je het even moeilijk hebt met jezelf, jezelf even kwijt bent kan nodig zijn om je eigen weg weer terug te vinden.
 
Hiervoor maak ik gebruik van yoga en psychologische gespreksvoering maar vooral ook mijn eigen levenservaring. Het 'bewustzijn' speelt hierin een grote rol. 

Het allerbelangrijkst in mijn coaching trajecten is dat jij je veilig voelt bij mij en altijd de regie in eigen handen houdt. Geen lange trajecten. Maar direct en vanuit vertrouwen en openheid naar helderheid en inzicht. 

"Een veilige omgeving waar jij kwetsbaar mag zijn om naar jouw diepste laag te gaan".

Hoe?

Door bewustzijn te stimuleren breken we je los van de gebaande paden. In mijn coaching traject laat ik je bewust worden van wie je bent, los van "de rollen" die je hebt in jouw leven. Je wordt je bewust van je gedrag. De ingesleten overtuigingen en de gevolgen daarvan. Ik leer je dicht bij jezelf te blijven en de kracht in jezelf te vinden. Je grenzen aan te geven en te voelen wat voor jou belangrijk is. 

Ik doe dit door mijn kennis over het menselijk brein en de werking tussen het brein en het fysieke lichaam inzichtelijke te maken. Dit onderbouw ik met wetenschap en wijsheden uit de Chinese geneeskunde en met mijn eigen levenservaring. 

Yoga is een essentieel onderdeel om mensen naar binnen te laten keren en de verbinding met het lichaam en je gevoel te herstellen.

Nuchter en Geborgen 

maakt deze verbinding jou bewust van jouw mentale, fysieke  en emotionele status en kun je verzachting aanbrengen in jouw leven en vind je meer rust bij jezelf. 

Geborgenheid

Geborgenheid betekent warmte en zorgzaamheid en veiligheid. 

Dit komt van binnenuit en gaat van nature zo. 
Door jezelf veilig te voelen kun je tot de diepste laag komen en jezelf open stellen om kwetsbaar te zijn. 

De kracht van kwetsbaarheid....

Daar zit groei".

"Ruimte voor verbinding creëert vertrouwen".

Door verbinding te stimuleren en uit te stralen dat deze verbinding mogelijk is, bouwen we vertrouwen op. Vertrouwen om samen met jouw hulpvraag aan de slag te gaan.

You do not just wake up and become the butterfly 

Growth is a Process.