Workshops 

De kracht van Kwetsbaarheid

Zaterdag 16 september 2023
Tijd: 09:30 - 12:30 
Locatie: Yoga Studio 
Kruisbergseweg 60 A

De Kracht van Kwetsbaarheid

We hebben vaak het idee dat kwetsbaarheid hetzelfde is als zwakte. Wanneer we kwetsbaar zijn voelen we onszelf minder sterk zijn en dat maakt ons bang om vanuit daar pijn gedaan te worden.

Wanneer je gelooft dat kwetsbaar zijn zwak is, dan geloof je ergens ook dat 'voelen' helzelfde is als zwakte. Wanneer je dan een emotie voelt die jou kwetsbaar maakt zou je jezelf met dit geloof het gevoel kunnen geven dat je zwak bent.
Uit angst voor deze kwetsbaarheid ga je jezelf dan afsluiten van je emoties en dat kan een enorme impact hebben op je gezondheid.

De onzekerheden , risico's en emoties waar we elke dag mee geconfronteerd worden zijn geen vrijwillige keuzes. Dit is onderdeel van het leven en maakt ons op bepaalde momenten en in bepaalde situaties kwetsbaar. De keus die je wel hebt is hoe ermee om te gaan.

Kwetsbaarheid is geen kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. Het is een kwestie van desondanks jezelf helemaal durven geven. Kwetsbaar zijn betekent juist dat je open en eerlijk durft te zijn, dat je je gevoelens onder woorden kunt brengen en moeilijke situaties met anderen kunt en durft te delen. Dat je een hulpvraag durft te stellen en of je grenzen aan durft te geven.

Jezelf kwetsbaar opstellen betekent in zulke situaties niet dat er direct gevaar dreigt, toch voelt het misschien wel zo.


Hierover gaat deze workshop. Hoe kun je kwetsbaarheid omzetten naar een kracht? 

Stilte Wandeling

Wat is een stilte wandeling?

 

We zijn vaak zo druk met van alles dat we ons niet meer de tijd gunnen om even helemaal stil te zijn. Wandelen in stilte in de natuur geeft rust en ruimte in je hoofd. Je gaat bewust langzamer lopen. bewust de aandacht richten op jezelf, je lijf, je ademhaling, je bewegingen of op je omgeving, de geluiden, de geur, de rust in je hoofd en in je lijf.

Je gebruikt al je zintuigen. Je laat de natuur op je inwerken. De stiltewandeling is voeding voor je geest en voor je lichaam. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af, je krijgt nieuwe energie en ondertussen ben je ook nog lekker actief bezig in de buitenlucht.


Na de wandeling is er thee of koffie en drinken we deze met elkaar als afsluiting van de wandeling. Hierbij proberen we de stilte ook zoveel als mogelijk te behouden. Uiteraard is het ook prima als je na de wandeling direct de groep verlaat. 
We lopen een klein uur.  Dit is ongeveer 4 km