De lessen starten vanaf Maandag 7 februari 2022

Yin Yoga 

Elke maandagavond om 18:45 en 20:30 uur.
Elke dinsdagochtend om 09:30 uur.

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen werkdruk en stress in het dagelijks leven. We zijn altijd online en bereikbaar. De Yin yoga helpt je onder andere om weer tot een diepe ontspanning te komen. In je lichaam én uit je hoofd. 

"In yin yoga gebruik je de houdingen om verbinding te maken met je lichaam". 

Yin Yoga leert je te ontspannen

Je zult merken dat je elke keer een rustmoment ervaart zodra je tijdens een les yin yoga op je mat zit. Bij yin yoga gaat het om de stilte in jezelf te leren vinden terwijl we langer in de houdingen verblijven. 

Het zijn geen moeilijke ingewikkelde houdingen waar je lenig voor moet zijn. Nee....er wordt helemaal niets van je verwacht. Je hoeft er alleen maar te zijn en te voelen wat de status is van jouw lijf op dat moment. 

 Je leert opnieuw te voelen en wat yin yoga met jouw lichaam doet. Dit geeft jou de gelegenheid om je grenzen te verkennen en te voelen hoe het met je gaat. Dit doen we vanuit zachtheid, vriendelijkheid en stilte. 

Yoga Nidra Podcast 

Ingesproken door Miranda. Binnenkort hier online te beluisteren 

Wat is Yoga Nidra 

 

Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap . Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar de diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat. Het is een systematische oefening om het bewustzijn van onze externe wereld naar de innerlijke wereld te verplaatsen.

Het brengt ons in een diepe slaap waarin onze zintuigen, intellect en geest ontspannen. We worden vrij van de begrippen tijd, ruimte en rede. Wanneer dit gebeurt, neemt de hersenactiviteit af en gaat het lichaam in de genezende toestand. Daarom wordt ook gezegd dat een uur yoga Nidra hetzelfde voordeel kan opleveren als een slaap van vier uur. Terwijl het lichaam in een genezende toestand komt, kun je de gifstoffen op cellulair niveau opruimen, de geest opfrissen en bagage uit het onderbewustzijn verwijderen.