Waarom Yoga?

'Yoga helpt je jezelf en je emoties meer accepteren, dat je meer in het hier en nu komt'. Inmiddels erkent ook de medische wereld steeds meer de genezende werking van yoga en ziet daarom alle reden om yoga voor te schrijven aan patiënten waarvoor geen duidelijk aanwijsbare medische reden is te vinden voor pijnklachten en of somatische klachten. Ook hebben de vormen yin yoga & restoratieve yoga een enorme positieve werking post-traumatisch stress-stoornis (PTTS) en mensen in een Burn-Out en of die te maken hebben met Chronische stress en mentale / en of  psychische klachten.

Wat is Yoga Nidra 

 

Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap . Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar de diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat. Het is een systematische oefening om het bewustzijn van onze externe wereld naar de innerlijke wereld te verplaatsen.

Het brengt ons in een diepe slaap waarin onze zintuigen, intellect en geest ontspannen. We worden vrij van de begrippen tijd, ruimte en rede. Wanneer dit gebeurt, neemt de hersenactiviteit af en gaat het lichaam in de genezende toestand. Daarom wordt ook gezegd dat een uur yoga Nidra hetzelfde voordeel kan opleveren als een slaap van vier uur. Terwijl het lichaam in een genezende toestand komt, kun je de gifstoffen op cellulair niveau opruimen, de geest opfrissen en bagage uit het onderbewustzijn verwijderen.