Over Yin Yoga

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen werkdruk en stress in het dagelijks leven. We zijn altijd online en bereikbaar en we leven in een drukke prestatie gerichte maatschappij. 

Yin yoga helpt je onder andere om weer tot een diepe ontspanning te komen. Een rust en oplaad moment voor je lichaam maar ook om je hoofd te kalmeren.

Sometimes the weight you need to lose isn't on the body.  

Yin Yoga voor je bewegingsvrijheid van later

Je herkent het vast wel. De pijntjes en de stijfheid als je s'morgens opstaat. Of wanneer je gesport hebt en je lichaam overal pijn doet of je lichaam niet meer helemaal doet wat je graag zou willen omdat het voelt alsof je helemaal vastzit.

Het is belangrijk je gewrichten gezond te houden? En wil je soepel kunnen blijven bewegen zodat je alles kunt blijven doen dan heeft dit aandacht en bewustzijn nodig.

Start nu met yin yoga en boek jouw les. 

Yin Yoga & Fibromyalgie

Yin yoga heeft een positieve invloed op Fibromyalgie, het is een effectieve yogavorm voor het (terug) krijgen van soepel en ontspannen bindweefsel.  Kenmerkend aan Yin yoga is dat je lang (3-5 minuten) in eenzelfde houding blijft. Het effect hiervan is dat je je zogenaamde fascie oprekt. 

Fascie is het netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het oprekken van je fascie wordt de stof Hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer water aan zich bindt waardoor de soepelheid tussen de gewrichten en botten wordt vergroot. 

Yin Yoga & Emoties

Onverwerkte emoties en angst slaan zich op in je lijf.  Doordat je tijdens een yin yoga les de focus legt op het soepeler maken van je fascia — oftewel je bindweefsel — kunnen er ook emoties naar boven komen drijven. 

Het mooie van Yin yoga maar ook andere vormen van yoga zoals restoratieve yoga en powerflow is dat het een bewustzijn creëert in het hier en nu. In het moment zijn met alle aandacht aan jezelf. Bewust aanwezig zijn bij je lichaam. Emoties staan niet los van jouw welzijn. Sterker nog, onverwerkte emoties zijn vaak de oorzaak van lichamelijk en psychische of mentale klachten. Yin en Restoratieve yoga kunnen enorm helpen om je emoties aan te kijken en te verwerken. 

Ervaar het zelf en boek jouw Yoga les!

Wat is Power Yoga?

Power yoga is een dynamische vorm van yoga voor mannen en vrouwen waarbij je ademhaling een belangrijke rol speelt. Het wordt ook wel slow power yoga flow genoemd, omdat je tijdens deze vorm van yoga in een langzame flow komt. Dit doen we door bewegingen in elkaar te laten overlopen en te herhalen en de ademhaling te verbinden. 

Bewust zijn van je lichaam en de bewegingen. Het langzaam uitvoeren van op spierkracht gebaseerde bewegingen met het eigen lichaam om kracht en souplesse te ontwikkelen. Maar ook loslaten, pauzeren, dagdromen en aandacht schenken aan wat er is, zodat je kunt voelen wat je lichaam je vertelt. Power yoga brengt een geweldige energie en doorstroming op gang waardoor je heerlijk voldaan van je mat af stapt.


Elke vrijdagochtend om 09:30 uur 
Locatie: Kruisbergseweg 60A Wijchen
( ingang via zijkant)