Over Yin Yoga

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen werkdruk en stress in het dagelijks leven. We zijn altijd online en bereikbaar en we leven in een drukke prestatie gerichte maatschappij. 

Yin yoga helpt je onder andere om weer tot een diepe ontspanning te komen. Een rust en oplaad moment voor je lichaam maar ook om je hoofd te kalmeren.

Yin Yoga is zelfzorg

Yin en Restoratieve yoga zijn de vormen van yoga waarbij je verbinding maakt  met je gevoel en de emoties die er zijn. En dit hoeft niet altijd groot of dramatische te zijn. Blij is tenslotte ook een emotie maar heeft minder lading dan bijvoorbeeld de emoties verdriet , angst en boosheid.
Dit zijn vaak de emoties die we niet fijn vinden om te voelen en waar we dan van weg willen blijven. Maar deze emoties zijn vaak wel de onderliggende oorzaak van onze fysieke en mentale klachten. 

yin yoga & emotionele gezondheid

Yoga kan helpen bij het verwerken van je emoties en dit leidt uiteindelijk tot minder stress. Het is voor jezelf fijn om te weten wat je echt voelt en deze gevoelens ook woorden te kunnen geven. Niet alleen naar je omgeving maar ook naar jezelf. 
Dit is belangrijk om een hulpvraag te kunnen stellen wanneer nodig, maar ook om jezelf ruimte te geven emoties te doorleven en te verwerken zodat je gebeurtenissen en situaties een plaatsje kunt geven. 

Ook is het kunnen voelen belangrijk bij het erachter komen wat voor jou belangrijk is of wie je bent en wie je wilt zijn. Het is een onderdeel van je ontwikkeling als mens.


Onze organen zijn de huizen van onze emoties

Emoties behorende bij organen 

  • Lever, gal, boosheid en depressie. 
  • Longen verdriet, dikke darm  (on)veiligheid.
  • Maag | Bezorgdheid
  • Milt en alvleesklier (gebrek aan) zelfvertrouwen.
  • Nieren, blaas | Angst.
  • Hart, dunne darm | Kwetsbaarheid. 


Een goede werking en balans tussen de verschillende organen is belangrijk voor een optimaal functionerend lichaam en een goed gevoel van welbevinden.

Yin Yoga & Fibromyalgie?

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: Pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen. 

Yin Yoga kan de Fybromyalgie Cyclus verlichten.