Waarom Yoga helpt.  

Yoga helpt je bij het accepteren van jezelf en de emoties die er zijn. Yoga zorgt ervoor dat je meer in het hier en nu komt en leert om stil te zijn. Dichter bij jezelf. Zodat je alleen maar hoeft te zijn. 

Ik kies er bewust voor om voornamelijk rustgevende en ontspannende yogalessen te geven. Dit zijn de Yin & Restorative Yogalessen. Hier is zo ontzettend veel behoefte aan. Mensen zijn tegenwoordig erg moe en overbelast en kampen hierdoor veel met psychische en lichamelijke klachten waar geen duidelijke medische oorzaak voor te vinden is. 

Ook in mijn coaching praktijk krijg ik veel aanvragen voor hulp bij stress gerelateerde klachten. Wanneer ik met een client aan het werk ga blijkt al snel dat veel klachten voortkomen uit stress en overbelasting van het fysieke lichaam oftewel het zenuwcentrum. Vaak is het ook zo dat de oorsprong van stress en overbelasting voortkomt uit onze manier van denken, doen en uit het hoofd leven. Dus geen verbinding meer met het gevoel en je fysieke lichaam. Tijdens de yin en restorative yoga leer ik je weer verbinding te maken met wat je voelt. Wanneer je verbinding hebt met wat je voelt kun je signalen ontvangen die jou van binnenuit laten weten hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. 

De medische wereld erkent gelukkig ook steeds meer de genezende werking van yoga en ziet daarom het belang in  van yoga voorschrijven aan patiënten met klachten waarbij geen duidelijke medische oorzaak is vast te stellen. 

Yin Yoga & Restorative Yoga werkt enorm goed voor  mensen met een post-traumatisch stress-stoornis (PTTS) of mensen in een burn-out en die te maken hebben met chronische stress en psychische klachten.

Yoga helpt bij paniekaanvallen en angst!

Dat yoga helpt, blijkt inmiddels ook uit onderzoek dat aantoont dat yoga een flinke boost geeft aan het GABA- niveau in je brein.
GABA is een neurotransmitter die werkt als een natuurlijke tranquillizer; het stofje brengt je denken tot rust, maakt minder angstig en zorgt dat je beter slaapt. 

Daarnaast helpt yoga om de mentale en emotionele triggers die ontstaan tijdens een practice, te accepteren 

De verbinding die je maakt met emoties die soms opkomen bij een vooroverbuiging, een borst, een borst of heupopener tijdens yin yoga krijgen aandacht en dit creëert ruimte. Ruimte om te voelen , te ademen en om te leren loslaten. Je leert gedurende dat je op je mat bent om alleen maar te zijn. 

Door de emoties, paniekgedachten of angsten te doorvoelen, (en hier begeleid ik je in tijdens de les),  kun je ervaren dat er niet 'echt' iets engs gebeurt. En zo leer je weer te vertrouwen op jouw lichaam en zul je merken dat er steeds meer rust ontstaat. 

Zo kun je langzaam maar zeker oude en vaak irreële angsten overschrijven en vervagen zodat je brein geen paniekaanvallen meer oproept.